mandag den 28. december 2015

Et lille lys og en tændstikæske!

Hvem forstår, når jeg føler mig magtesløs og lille?
Hvem omfavner mig i mit øjebliks mismod og smerte?
Han som kender alt, og som også kender mig.Dette år har budt på glæde og smerte. Det har været et år hvor jeg har været lille og er vokset igen. Dette år har også cementeret Lars' og min kærlighed til hinanden.

Livet er en buket for mangfoldige oplevelser. Det er ikke alle, vi måske ville vælge, hvis vi fik valget. Magtesløse må vi nogle gange lade livet passere, blot følge med og se hvorhen vi føres! Nogle gange er livet så hårdt, at man for en stund kun finder mening med alt, fordi der findes styrke i troen og håbet, om noget bedre. Tro,  på at hvad vi gennemgår har en større mening, at der må være at betydning senere.

Igen i nat tændte jeg et lys. Et lille stearinlys som er blevet et symbol på lyset! Mørket må vige for lyset - det onde for det gode. Har du tænkt på hvor meget ét lille lys kan oplyse et rum? 
Symbol: Vi ved ikke hvor meget en lille handling kan betyde for os, og for den som modtager! 

Efter at have tændt det lille lys, sad jeg med tændstikæsken et øjeblik. For denne ene tændstik, havde æsken i dette øjeblik, udført sin gerning. Men flere ventede på at blive rørt, for at blive i stand til at gøre, hvad også de var skabt til: Til at tænde et lys for andre, og derved være et lys i sig selv.
Farvestrålende tændstikker, store eller små, gamle gulnede eller nye fine. Alle har de samme mission: At tænde et lys i andre.
 
Mon vi ikke er som en lille tændstik? Uanset om vi er ung eller gammel?. Kristi lys er en gave, givet os alle, og vi kan tage det og lade det skinne, eller slukke det, og være ligeglad.

Den lille æske blev pludselig noget værdifuldt. Jeg besluttede mig for der i nattens skær af et lille stearinlys, at dekorere æsken med noget som har betydet noget for mig i det forløbne år. Tingene passer slet ikke sammen, hverken i farve, tema eller materialer - men hvis vi LEVER livet, så passer livet nok heller ikke helt ind i den forestilling, som vi har haft til, hvordan det skulle leves. Men det vigtigste må være at LEVE med de forudsætninger som vi er givet, og gøre hvad vi kan, og lade resten ligge.


Flg. symboler er på æsken:
den blå farve = symboliserer det åndelige, som har stor betydning for mig
de 3 hvedekorn = symboliserer fremgang. Ikke så meget materielt men åndeligt og personligt.
Rosen og den røde farve = symboliserer min kærlighed til Lars og min familie
Ordet "Vinter" symboliser egentlig død, men for mig denne nat, var det de prøvelser/udfordringer vi har haft i året der er gået, og det har bestemt ikke været få, og vi ved desværre, at der venter nye inden for nær fremtid. Dog skal vi altid huske at der altid efter vinter kommer et nyt forår!

2 kommentarer:

  1. En väldigt vacker ask. Men också väldigt vackert skrivet av dig Conny <3 Livet är inte alltid enkelt, ibland är det svårare än vi klarar av...En stor tröst är att det kan förhoppningsvis bara bli bättre. Jag hoppas att att du får ett fint 2016 med mycket kärlek och omtanke. Kram Rozzan

    SvarSlet
    Svar
    1. Rozzan, tak for dit brev. Du ønskes et Godt Nyt år.

      Slet

Happy New Year

I just want to wish you all a Happy New year! I hope the new year finds you safe and in good health. I just want to show you a few cards...